sábado, 2 de enero de 2010

Coses que em fan emprenyar (I)

Hi ha moltes coses que fan que vulgui sortir al carrer amb una escopeta, però de bon rotllo.
Però avui em centraré només en una: Gol TV.

Avui ha estat la tercera o quarta vegada que vaig a un bar i la imatge de Gol TV va tres setmanes més tard que la veu.
Quan dic tres setmanes vull dir deu segons, i deu segons en futbol és una eternitat: passen moltes coses.
I quan això passa, la gent s’indigna molt. Es queixen a l’amo del bar, s’aixequen, es caguen en tot… És molt fàcil enfadar-se quan el locutor diu “gol de Pedro” i tu veus en Valdés que treu de porteria.
Molta gent veu nens treballant 20 hores diàries i no s’indigna tan com quan la imatge de la televisió va abans que la veu. Són coses del segle XXI que no entrarem a valorar (de moment).

Gol TV és una televisió nova. És d’en Jaume Roures, aquell home que també paga a en Woody Allen perquè faci pamflets de propaganda de Barcelona (alguns entesos en cinema també en diuen “pel•lícules”, ho respecto).

De Roures en sé algunes coses: que treballava a TV3 des dels inicis, que té una casa a Ullà, que és l’amo de laSexta i del diari Público, que té més calers que el tío Gilito i els drets televisius de tot el que passa a la Terra i a part de la Lluna, i que no té assessor d’imatge (suposo que no el necessita).



Quan va crear laSexta em va semblar que era un projecte que, et pot agradar més o menys, però és atrevit. Programar Padre de Familia al migdia és atrevit, tenir una bona plantilla d’humoristes està bé, que l’home del temps expliqui acudits és curiós.

Fa cosa d’un any i mig vaig començar a sentir que Roures prometia partits de futbol a un euro. Collonut, Jaume, tens unes idees fantàstiques.
Després vaig saber que eren exactament 15 euros al mes, i tota la història de la TDT de pagament que tots sabeu (si no, a aquesta pàgina web hi ha informació).
Quinze euros al mes no és el mateix que un euro per partit, t’ho han de venir a instal•lar i el Canal + Liga té quasi la mateixa oferta. A més, una televisió d’aquestes característiques està pensada per les dues hores que dura un partit del Barça, del Madrid o del Sevilla. Les altres vint-i-dues hores s’han d’emplenar amb partits de la lliga de l’Uzbekistan.
Però és barat i té els drets de molts partits. No està malament, Jaume.

Llavors, va començar la Lliga i això de Gol TV anava tard. Però mitja paciència.
En el fons, a mi el que em passa és que tinc una mica de Francesc Pujols: això que els catalans dominem el món em dóna morbo. I Roures era el meu candidat.

Però, diguem-ho clar, això de Gol TV és una merda grossa com la torre Agbar.

I el lema és “Esto si que es fútbol”.
Doncs no, Jaume, això no sé què és, però de tot menys futbol.

4 comentarios:

  1. Cuidado amb el que dius d'en Woody...

    ResponderEliminar
  2. Es mejor seguir los partidos por la radio sobre todo por Catalunya Radio y después ver el resumen del partido por la TV . yo no entiendo como se pueden gastar 1500 euros o más por una tele nueva para ver la porquería que hacen.
    Saludos!

    ResponderEliminar
  3. no s'equivoqui, gol tv només és una maniobra de distracció del veritable pla d'en Roures: Dominar el món.

    ResponderEliminar
  4. 2 Coses interessants:

    -En Jaume Roures es diu: Jaume Roures i LLOP. "Viquipèdia"

    -És Trotskista...
    www.vertele.com/noticias/detail.php?i2=21760

    ResponderEliminar